sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Cagliostron linna - Klassikon 40-vuotispäiväTasan 40 vuotta sitten eli 15.12.1979 julkaistiin Japanissa Hayao Miyazakin ohjaama Lupin III -elokuva, Cagliostron linna. Cagliostron linna on Miyazakin ohjaamista anime-elokuvista ensimmäinen ja siitä on vuosien saatossa muodostunut maailmanlaajuisesti levitetyin ja tunnetuin Lupin III -elokuva. Elokuvasta otettuja vaikutteita voi huomata monissa myöhemmissä animaatioteoksissa kuten Disneyn Basil Hiiressä (1986), Warnerin Batmanissa (1992) ja Foxin Simpsoneissa (2007).

Juhlavuoden kunniaksi Helsingin Kino Engel esitti Cagliostron linnaa muutaman erikoisesityksen verran viime keväänä ja tällä hetkellä elokuvan tuoretta 4K-kopiota näytetään Japanin elokuvateattereissa 4D-esityksinä viime viikolla julkaistun Lupin III: The First -elokuvan rinnalla.

Tässä pieni näyte Caglioston linnan uudesta 4K-masterista.Lupin III: The First menestyy Japanissa
Lupin III: The First oli viime viikonlopun toisiksi katsotuin elokuva Japanin lippuluukuilla. Kyseisen viikonlopun katsotuin elokuva oli Disneyn Frozen 2. Toistaiseksi vaikuttaa siltä, että tämä kolmiulotteinen elokuva tulee menestymään paremmin kuin 40 vuotta sitten julkaistu Cagliostron linna, jota pidettiin aikoinaan floppina, kun sen tuottoja verrattiin sitä edeltäneeseen Lupin III -elokuvaan nimeltä Mysteerinen Mamo.

Tutustu Lupinin historiaan tarkemmin fanisivustoltani, jonka linkki löytyy blogini sivupalkin mainoksesta.

Vilkaise lisätietoa tietokoneanimoidusta Lupin III -elokuvasta: Lupin III: The First

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti