perjantai 15. toukokuuta 2020

Looney Tunes palaa juurilleen suoratoistopalvelussaLooney Tunes Cartoons on Warner Bros. Animationin uusi lyhytanimaatiosarja, joka julkaistaan HBO Max -suoratoistopalvelussa 27. toukokuuta 2020. Looney Tunes ja Merrie Melodies -lyhytelokuviin pohjaavan animaatiosarjan on suunnitellut Peter Browngardt. Sarja sisältää yli 200 uutta 16 minuutin lyhytelokuvaa, joiden yhteiskesto on noin 1000 minuuttia. Toistaiseksi ei ole tietoa, minä päivänä sarja tulee kokonaisuudessaan nähtäville Suomessa.

Väiski Vemmelsäären 80 -vuotisjuhlan kynnyksellä valmistuva sarjauutuus jäljittelee audiovisuaaliselta ilmeeltään kunnianhimoisesti alkuperäisiä Looney Tunes -piirrettyjä, joiden ohjaajina toimivat lukuisat nimekkäät animaattorit, kuten Tex Avery, Bob Clampett, Chuck Jones, Friz Freleng, Robert McKimson ja Frank Tashlin. Huomionarvoista on myös se, että Looney Tunes Cartoons -sarjan tekijöitä on kannustettu käyttämään runsaasti taiteellista vapautta uusissa lyhytelokuvissa. Tällä tavoin sarja pyrkii jäljittelemään tuotantotapaa, jolla klassikkopiirretyt toteutettiin 90 vuotta sitten.


Itse suurena alkuperäisten Looney Tunes -lyhytelokuvien fanina odotan innolla tätä uutta sarjaa, johon on panostettu taiteellisesti enemmän kuin sarjoihin The Looney Tunes Show (20112014) ja New Looney Tunes (20152020), jotka näyttivät makuuni liian tyypillisiltä 2000-luvun animaatiosarjoilta kulmikkaine hahmomalleineen ja kankeine animaatioineen. Erityisesti pidän siitä, että Looney Tunes Cartoons (2020) kunnioittaa alkuperäisten hahmojen henkeä ja tyyliä enemmän kuin yksikään toinen 2000-luvulla valmistunut Looney Tunes -sarja.

Warner Bros. ja HBO ovat julkaisseet muutamia näytteitä uusista Looney Tunes -piirretyistä jo YouTubessa. Alhaalta löydät pari niistä. Odottaako joku muukin mielenkiinnolla tätä tuoretta alkuperäisille piirretyille uskollista sarjaa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti