perjantai 22. heinäkuuta 2011

Jenkeissä klassikkoja Blu-ray:lle





Blu-ray -formaatti on vähitellen alkanut vallata myös Suomen elokuvamarkkinoita.

Voi jo selvästi aistia ilmasta sen, että suurin osa tänä vuonna julkaistavista teatterielokuvista tullaan tämän ja ensivuoden aikana julkaisemaan sekä DVD:nä että Blu-ray:nä. Itse olen toistaiseksi kokenut vasta yhden Blu-ray -elämyksen, ja verratessani kuvanlaatua DVD -versioon elokuvasta huomasin pienen mutta näkyvän tarkkuuden parannuksen Blu-ray -versiossa.

Vaikka Blu-ray on löytänyt tiensä uudempiin elokuviin, sitä ei ole vielä paljoa hyödynnetty julkaistaessa vanhempia piirroselokuvia tai lyhytfilmejä- paitsi nyt.

Warner Bros Home Entertaiment julkaisee nyt jenkeissä ensimmäisen kerran klassikkopiirrettyjen helmiä Blu-ray:nä. Yhtiö aloittaa klassikkopiirrettyjen Blu-ray -julkaisukierroksen julkaisemalla William Hannan ja Joseph Barberan ensimmäisiä Tom ja Jerry -piirrettyjä aina 1940 luvulta vuoteen 1948 saakka. Tämä tuleva Tom ja Jerry -Blu-ray julkaisu on nimeltään Tom & Jerry: The Golden Collection, Volume One, ja se aijotaan julkaista tämän vuoden lokakuussa.

Sokerina pohjalla Warner Bros. julkaisee myös ensimmäistä kertaa Looney Tunes-piirretyistä koostuvan kokoelman Blu-ray:nä nimeltään The Looney Tunes Platinum Collection, joka viimeisten tietojen mukaan tulee sisältämään 50 piirrettyä lyhärisarjan tuotantovuosien (1930-1969) varrelta. Blu-ray sisältää myös piirrettyjä, joita ei toistaiseksi ole saatavilla DVD:llä. Platinum collection aijotaan julkaista ensi syksyn aikana.

Suomen markkinoille Warner Bros. on tuonut tavanomaista löysemmin klassikkopiirretyistä koostuvia kokoelmia, lukuunottamatta ehkä Tom ja Jerry -piirretyistä koostuvia levyjä, joita on ilmestynyt tänäkin vuonna kauppoihin. Olisi tietysti mukava, että muistettaisiin uusien animaatiosarjojen lisäksi panostaa tuonnissa myös vanhempiin piirrettyihin, jotka voittavat laatuvertailuissa monet tämän päivän tusina-animaatiot.

Klassikot eivät menetä arvoaan julkaisumuodon päivittyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti