lauantai 3. syyskuuta 2011

Yoshihiro Takahashi Suomessa


Odotettu Hopeanuoli-mangan isä Yoshihiro Takahashi (57) saapui viime torstaina Suomeen.

Takahashi hakeutui suomalaisen yleisön lemmikiksi Akateemisessa kirjakaupassa ja Kampissa jakamalla  nimikirjoituksiaan faneilleen ja antamalla muutamia haastatteluita. Hän on myös kunniavieraana 3-4.9. 2011 Tampereella järjestettävässä roolipeli- ja animetapahtumassa nimeltä Tracon.

Takahashin vuosina 1983-1987 käsikirjoittama ja piirtämä Hopeanuoli-mangasarja rantautui Suomeen viime vuonna ja Punainen Jättiläinen on julkaissut sitä jo 16/18. Kuun alussa julkaistiin Takahashin vierailu johdosta Hopeanuoli-tietokirja nimeltä Meteor Gin. Tietokirjan lisäksi Hopeanuoli-mangan ensimmäinen osa julkaistaan erikoispainoksena Takahashin kunniaksi. Erikoispainos sisältää edeltäjäänsä verrattuna enemmän värisivuja, tekijän tervehdyksen suomalaisille sekä lisämateriaalia.

Katso Takahashin haastattelu: http://www.iltasanomat.fi/viihde/huippusuosittu-mangapiirtaja-vieraili-suomessa/art-1288411494195.html. Takahashin vierailu ikuistetaan Traconissa videolle, joka aijotaan julkaista myös netissä.

Kirjoitan piakkoin näin Takahashin vierailun innoittamana arvostelun Hopeanuoli-animesarjasta, jonka katsoin viime keväänä läpi sekä japaninkielisenä että suomenkielisenä versiona.
                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti