maanantai 19. syyskuuta 2011

Ruudusta pelkästään Simpsoneita?


Yhdysvaltalaisen News Corporationin operatiivinen johtaja Chase Carey kertoi viime viikon tiistaina Beverly Hillsissä, että Fox harkitsee uuden televisiokanavan perustamista. Uusi kanava olisi aamusta iltaan omistettu suositulle Simpsonit-televisiosarjalle.

Kanava siis esittäisi pelkästään Simpsonit-animaatiosarjan jaksoja, joita on tähän mennessä kertynyt  22. tuotantokauden ja 486 jakson verran. Vuonna 1989 alkaneelle sarjalle ei tälläkään hetkellä näy tien päätä vaan 20th Century Fox Television-tuotantoyhtiö rupeaa julkaisemaan ensi sunnuntaista (23.9.2011) lähtien sarjan 23. tuotantokauden jaksoja omistamallaan televisiokanavallaan Yhdysvalloissa.

Carreyn mukaan Fox on käynyt läpi useita tapaamisia koskien mammuttimaisen Simpsonit-sarjan hyödyntämistä. Hänen mukaansa tuotantoyhtiön velvollisuuksiin kuuluu hyödyntää tv-sarjaa, mikä on ainutlaatuinen ja suuruudeltaan ennennäkemätön.

Jos Simpsoneille perustetaan oma kanava, ei ole varmaa aiotaanko kanavan oikeuksia levittää myös USA:n ulkopuolelle. Suomessa Simpsonit lukeutuvat jo niihin televisiosarjoihin, joita esitetään säännöllisesti telkkarissa. Koska sarjan suosio kukoistaa Suomen lisäksi muissakin maissa, luulisi esityssopimuksia satelevan Foxille riittämiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti