tiistai 22. helmikuuta 2011

Arriettyn soundtrack-näytteitä


Innokkaimmille Studio Ghibli-faneille, kuten itselleni, löytyy tältä sivustolta http://www.youtube.com/user/UchihaMew#p/u/13/I3BBObthdik mielekästä kuunneltavaa.

Viime vuoden heinäkuussa ensi-iltansa Japanissa saaneen Karigurashi no Arietti- elokuvan taustamusiikkia löytyy nyt YouTubesta. Elokuvan on ohjannut Hiromasa Yonebayashi (Entinen Ghiblin-animaattori ja nuorin Ghiblin ohjaaja) ja tarina pohjaa edesmenneen brittiläiskirjailija Mary Nortonin novelliin nimeltä Kätkijät.

Musiikin elokuvaan on säveltänyt Cecile Corbel, joka tuli lähettämänsä fanikirjeen ja säveltämänsä CD:n ansiosta valittua viimeisimmän Ghibli-elokuvan säveltäjäksi. Uusi säveltäjä tekee elokuvan musiikkiraidasta mielenkiintoisen kuunneltavan, koska moni on tottunut Ghibli-elokuvia katsoessaan kuulemaan vain Joe Hisaishin säveltämiä kappaleita.

Kätkijä Arrietty- elokuvan voi toistaiseksi nähdä Japanin lisäksi vain Ranskassa, jonne se pääsi levitykseen noin kuukausi sitten. Amerikassa elokuvan dubbaukset on kuullemma aloitettu muutama viikko sitten mutta siitä huolimatta elokuvan Pohjois-Amerikan ensi-illaksi on ilmoitettu helmikuu 2012. Suomen ensi-illasta ei ole toistaiseksi tietoa.

Pahimpaan Ghibli-nälkään voi katsella vaikka elokuvan trailerin.Alkuperäistä taidetta elokuvan suunnitteluvaiheelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti