maanantai 19. syyskuuta 2011

Ruudusta pelkästään Simpsoneita?

Fox harkitsee Simpsonit-kanavan perustamista.

Yhdysvaltalaisen News Corporationin operatiivinen johtaja Chase Carey kertoi viime viikon tiistaina Beverly Hillsissä, että Fox harkitsee uuden televisiokanavan perustamista. Uusi kanava olisi aamusta iltaan omistettu suositulle Simpsonit-televisiosarjalle.

Kanava siis esittäisi pelkästään Simpsonit-animaatiosarjan jaksoja, joita on tähän mennessä kertynyt  22. tuotantokauden ja 486 jakson verran. Vuonna 1989 alkaneelle sarjalle ei tälläkään hetkellä näy tien päätä vaan 20th Century Fox Television-tuotantoyhtiö rupeaa julkaisemaan ensi sunnuntaista (23.9.2011) lähtien sarjan 23. tuotantokauden jaksoja omistamallaan televisiokanavallaan Yhdysvalloissa.

Carreyn mukaan Fox on käynyt läpi useita tapaamisia koskien mammuttimaisen Simpsonit-sarjan hyödyntämistä. Hänen mukaansa tuotantoyhtiön velvollisuuksiin kuuluu hyödyntää tv-sarjaa, mikä on ainutlaatuinen ja suuruudeltaan ennennäkemätön.

Jos Simpsoneille perustetaan oma kanava, ei ole varmaa aiotaanko kanavan oikeuksia levittää myös USA:n ulkopuolelle. Suomessa Simpsonit lukeutuvat jo niihin televisiosarjoihin, joita esitetään säännöllisesti telkkarissa. Koska sarjan suosio kukoistaa Suomen lisäksi muissakin maissa, luulisi esityssopimuksia satelevan Foxille riittämiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti