sunnuntai 14. elokuuta 2011

Nicktoons- Animaatiosarjoja 20 vuotta


Televisiosarjojen tuotantoyhtiö juhlii 20 vuotta kestänyttä uurastustaan.

Amerikkalainen animaatiosarjojen valmistaja, Nicktoons, täytti 20 vuotta viime viikon torstaina (11. elokuuta).

Suomalaisille Nicktoons-nimike on varmasti enemmän tai vähemmän tuntematon, joten selitän sen lyhyesti.

Nicktoons-tuotantoyhtiö tuottaa animaatiosarjoja, jotka on varta vasten tuotettu julkaistaviksi Nickelodeon-televisiokanavalla, jonka ohjelmisto on suunnattu pääosin lapsille ja nuorille. Nickelodeon vastaa myös näiden sarjojen  tuotannosta. Ennen Nicktoons-valmistusyhtiötä (eli vuotta 1991) Nickelodeon esitti pääosin vain ulkomaisia animaatioita.

                  NICKTOONS-VETONAULAT 1990-LUVULTA


Ensimmäisiin Nicktoons-sarjoihin lukeutuivat Dough, Rugrats ja Ren & Stimpy Show. Sarjat esitettiin ensimmäisen kerran Nickelodeon-kanavalla sunnuntaina 11. elokuuta 1991. Jotkut Nicktoons-sarjoista kuten Paavo Pesusieni (SpongeBob SquarePants (1999-) ja The Fairly Odd Parents (2001-) ovat osoittautuneet niin suosituiksi, että niiden tuotantoa jatketaan edelleen.

Vaikka Nicktoons ei ole saavuttanut euroopassa yhtä suurta nimeä kuin Disney tai Warner Bros, ovat sen tuottamat animaatiosarjat olleet antamassa maailmanlaajuiseen animaatioiden kirjoon jotain sellaista, mitä muut (tunnetut) tuotantoyhtiöt eivät ole antaneet.

Tähän päivään mennessä Nicktoons on tuottantut pinokaupalla animaatiosarjoja, joita on silloin tällöin nähty myös Suomen televisiossa ja viimeistään Suomessa näkyvillä Nickelodeon- ja Disney Channel -kanavilla.

Nicktoons on oma maailmansa samalla lailla kuin Disney tai Warner Bros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti