sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Yoshihiro Takahashi saapuu Tampereelle syksylläYoshihiro Takahashi, maailmankuulun Hopeanuoli-mangan isä, saapuu syksyllä Tampereelle roolipeli- ja animetapahtuma Traconin kunniavieraaksi.

Hopeanuoli kertoo karhunmetsästyskoiran pennusta, Hopeanuolesta, jonka isä joutui hänen olleessaan nuori Akakabuto-nimisen karhun rotkoon paiskaamaksi. Isänsä menettämä Hopeanuoli lähtee pelottavalle matkalle päätavoitteenaan kostaa Akakabutolle isänsä kuolema. Seikkailun edetessä Hopeanuolelle kuitenkin ilmenee, että hänen isänsä ei ole kuollut vaan hänestä on tullut villikoiralauman johtaja, jonka tavoitteena on myös Akakabuton tappaminen.


Hopeanuolen tuntevat valtaosa Suomen 18-25 vuotiaista, jotka näkivät sen ensimmäisen kerran YLE:n kanavalla 1980-luvun lopussa suomeksi puhuttuna ja rajusti leikattuna. Tämä Ginga Nagareboshi Gin-nimellä tunnettu japanilainen animesarja on yksi ensimmäisistä Suomen televisiossa koskaan esitetyistä animesarjoista. Hopeanuolen 18-osainen mangaversio, minkä pohjalta animesarja myöhemmin tehtiin, pääsi Suomessa levitykseen vasta viime vuonna. Sítä on julkaistu Suomessa Punainen Jättiläinen tähän mennessä 12. osaan saakka.

Takahashi vierailee Tampere-talolla 3.-4. syyskuuta 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti