sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Rion musiikin synty

Blu, Jewel ja Bobo Rio de Janeiron yllä.

20th Century Foxin levittämä ja Blu Sky Studiosin toteuttama elokuva nimeltä Rio sai viime perjantaina (15.4.2011) Suomen virallisen ensi-iltansa. Elokuva julkaistiin samana päivänä myös Pohjois-Amerikassa.

Brasilian Rio de Janeiron karnevaalitunnelmiin sijoittuvassa Rio-elokuvassa on tavoitettu täydellisesti samba-tyylinen taustamusiikki brittiläissäveltäjä John Powellin ansiosta. Powellin tukena soundtrackin aikaan saamisessa on ollut myös monia kuuluja amerikkalaisia laulajia ja poppareita, ja jopa aito brasilialainen muusikko Sergio Mendez.

Suomenkielisen dubbausversion kuultua voi verrata laulajia ja sanoituksia alkuperäisversioon ja tehdä omat johtopäätöksensä siitä, kumpi versio on luontevampi. Luultavasti tulette siihen tulokseen, että suomenkielinen laulanta ei peittoa alkuperäistä amerikkalaista laulantaa. Onhan samba sentään ihan omanlaisensa musiikkigerne, joka istuu parhaiten afroamerikkalaisten suuhun.

Tässä lyhyessä making of-dokumentissa kerrotaan tiivistetysti, millaista Rion kaltaisen elokuvan säveltäminen on.Tästä vuorostaan voi kuunnella ja tutustua Rio-elokuvan samba-tyyliseen musiikkiin.

Tiesittekö muuten, että Rio-elokuvan ohjaaja Carlos Saldanha on ohjannut Ice Age-trilogian. Tämän lisäksi hän on brasilialaissyntyinen ja hänen kotikaupunkinsa on Rio de Janeiro.
Ohjaajavalintana Saldanha on näin ollen ollut mitä ilmeisin ja parhain Rio-elokuvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti