sunnuntai 22. elokuuta 2010

DVD-arvostelut - Lupin III: Maailman etsityin varas




Lupin III on kuuluisan ranskalaisen herrasmiesvarkaan Arsene Lupinin pojanpoika. Hänen liipaisinsormensa on nopea, hänen charminsa naisiin vetoava ja hän aina livahtaa Japanin poliisin ja tarkastaja Zenigatan kahleista. Hän pitää vaaroista ja naisista ja seikkailee mielellään parhaiden ystäviensä kanssa, joihin kuuluvat tarkka ampuja Jigen, miekka mestari Goemon ja femme-fatale Fujiko Mine.

Lupinista on tehty lukuisia TV-sarjoja, Tv-spesiaaleja ja elokuvia. Se kertoo paljon jo 1960-luvulla debytoineen hahmon suosiosta. Sain käsiini nämä kolme DVD:tä, jotka julkaistiin Yhdysvalloissa jo vuonna 2003. Tätä sarjaa ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa.


ARVIO

Tämän DVD-sarjan jaksot ovat vuodelta 1977, joten on jännä nähdä miten animea niinä päivinä suurimmassa osassa animaatiostudioita piirrettiin Japanissa. Animaation laatu vaihtelee erinomaisesta tyydyttävään  riippuen, kuka jakson on ohjannut. Tarinoista ei puutu huumoria ja jännitystä mutta juoni on välillä paikoittain epäselvä. Kuitenkin mielestäni kokonaisuus ratkaisee ja tämä on selvä anime
klassikko.


DVD ominaisuuksia: 

Jaksojen määrä: 5-6 kpl * 24 min / DVD

Kieli: japani tai englanti

Tekstitys: englanti

Erikoismateriaalit: Alkuperäisiä piirroksia ja mainoksia.

Pioneer / Geneon DVD (2003)


LOPPUARVIO * * * *



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti