lauantai 1. tammikuuta 2011

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus - Elokuvan ensi-ilta tänä vuonna


Yksisarvisen salaisuus (alkup. The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn) on Steven Spielbergin ohjaaama elokuva, joka perustuu tunnetun belgialaisen sarvakuvapiirtäjän, Hergén, Tintti-sarjakuva-albumisarjaan. Elokuvan tuottajana toimii Peter Jackson ja sen pääosissa nähdään Jamie Bell, Andy Serkis, Nick Fros, Simon Pegg ja Daniel Craig.



Idea Spielbergin ohjaamasta Tintti-elokuvasta syntyi jo 1980-luvun alkupuolella, jolloin Tintin luoja, Hergé, oli tyytymätön hänen hahmoihin perustuviin näytelmiin ja animaatioihin. Hergé oli kuitenkin kovasti ihastunut Spielbergin elokuviin ja samaan aikaan Spielberg tutustui ensimmäistä kertaa Tintti-sarjakuviin, kun eräs elokuvakriitikko vertasi hänen elokuvaansa, Kadonneen aarteen metsästäjät, Tintin seikkailuihin. Hergé on myös kuulema sanonut Spielbergistä seuraavaa: " Spielberg on ehkä ainoa ohjaaja, joka voisi tehdä hänen hahmoilleen oikeutta elokuvalla". Valitettavasti Hergé kuoli juuri ennen hänen sopimaansa tapaamista Spielbergin kanssa, jossa heillä oli tarkoitus keskustella tulevasta elokuvaprojektista. Hergén leski suostui kuitenkin myymään sarjakuvien elokuvaoikeudet Spielbergille kolmeksi vuodeksi vuonna 1984 mutta elokuvaversiota ei kuitenkaan syntynyt. Spielberg sai uusittua Tintin oikeudet vuonna 2002 tätä elokuvaprojektia varten.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat pääosin Hergén albumiin nimeltä Yksisarvisen salaisuus, vaikkakin elokuvaan on myös yhdistetty pieniä kohtauksia  Kultasaksisesta ravusta, jossa Tintti ja kapteeni Haddock tapaavat ensimmäistä kertaa. Rakham Punaisen aarre-albumia ei ole sovitettu tähän elokuvaan, vaikka se jatkaakin Yksisarvisen salaisuus-albumin tarinaa. On uumoiltu, että elokuvalle tehdään vielä jatko-osa, jossa tarina jatketaan Rakham Punaisen aarre-albumin osoittamalla tavalla päätökseen.

Tässä vähän esimakua elokuvasta:


Hahmojen sarjakuvamainen ulkomuoto on pyritty säilyttämään mahdollisimman samanlaisena uudessa elokuvassa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti