maanantai 19. syyskuuta 2011

Ruudusta pelkästään Simpsoneita?


Yhdysvaltalaisen News Corporationin operatiivinen johtaja Chase Carey kertoi viime viikon tiistaina Beverly Hillsissä, että Fox harkitsee uuden televisiokanavan perustamista. Uusi kanava olisi aamusta iltaan omistettu suositulle Simpsonit-televisiosarjalle.

Kanava siis esittäisi pelkästään Simpsonit-animaatiosarjan jaksoja, joita on tähän mennessä kertynyt  22. tuotantokauden ja 486 jakson verran. Vuonna 1989 alkaneelle sarjalle ei tälläkään hetkellä näy tien päätä vaan 20th Century Fox Television-tuotantoyhtiö rupeaa julkaisemaan ensi sunnuntaista (23.9.2011) lähtien sarjan 23. tuotantokauden jaksoja omistamallaan televisiokanavallaan Yhdysvalloissa.

Carreyn mukaan Fox on käynyt läpi useita tapaamisia koskien mammuttimaisen Simpsonit-sarjan hyödyntämistä. Hänen mukaansa tuotantoyhtiön velvollisuuksiin kuuluu hyödyntää tv-sarjaa, mikä on ainutlaatuinen ja suuruudeltaan ennennäkemätön.

Jos Simpsoneille perustetaan oma kanava, ei ole varmaa aiotaanko kanavan oikeuksia levittää myös USA:n ulkopuolelle. Suomessa Simpsonit lukeutuvat jo niihin televisiosarjoihin, joita esitetään säännöllisesti telkkarissa. Koska sarjan suosio kukoistaa Suomen lisäksi muissakin maissa, luulisi esityssopimuksia satelevan Foxille riittämiin.

lauantai 3. syyskuuta 2011

Yoshihiro Takahashi Suomessa



Odotettu Hopeanuoli-mangan isä Yoshihiro Takahashi (57) saapui viime torstaina Suomeen.

Takahashi hakeutui suomalaisen yleisön lemmikiksi Akateemisessa kirjakaupassa ja Kampissa jakamalla  nimikirjoituksiaan faneilleen ja antamalla muutamia haastatteluita. Hän on myös kunniavieraana 3-4.9. 2011 Tampereella järjestettävässä roolipeli- ja animetapahtumassa nimeltä Tracon.


Takahashin vuosina 1983-1987 käsikirjoittama ja piirtämä Hopeanuoli-mangasarja rantautui Suomeen viime vuonna ja Punainen Jättiläinen on julkaissut sitä jo 16/18. Kuun alussa julkaistiin Takahashin vierailu johdosta Hopeanuoli-tietokirja nimeltä Meteor Gin. Tietokirjan lisäksi Hopeanuoli-mangan ensimmäinen osa julkaistaan erikoispainoksena Takahashin kunniaksi. Erikoispainos sisältää edeltäjäänsä verrattuna enemmän värisivuja, tekijän tervehdyksen suomalaisille sekä lisämateriaalia.

Katso Takahashin haastattelu: http://www.iltasanomat.fi/viihde/huippusuosittu-mangapiirtaja-vieraili-suomessa/art-1288411494195.html. Takahashin vierailu ikuistetaan Traconissa videolle, joka aijotaan julkaista myös netissä.

Kirjoitan piakkoin näin Takahashin vierailun innoittamana arvostelun Hopeanuoli-animesarjasta, jonka katsoin viime keväänä läpi sekä japaninkielisenä että suomenkielisenä versiona.
                 

Dubbaa itse - osa 1


Aion kirjoittaa piakkoin pienen tekstin, jossa kerron vinkkejä miten voi itse dubata piirrettyjä laadukkaasti.

Tästä linkistä löytyy yksi lukuisista dubbauksistani, joita kesän aikana olen tehnyt: http://www.dailymotion.com/video/xku7d2_cagliostron-linna-harhautus-dub_shortfilms
(HUOM! Videon esitysaika on umpeutunut.)

Olin kuukausi sitten yhteydessä Tuotantotalo Wernen äänittäjään Markus Degermaniin ja hän kertoi kattavasti minulle miten voi päästä tekemään virallisia animaatiodubbauksia, mutta siitä kerron lisää seuraavassa tekstissäni.