torstai 14. heinäkuuta 2011

Kesänajan elokuvakatsaus

Tässä on keretty hyvin pitää taukoa bloggailusta, joten teen muutamista ajankohtaisista tapahtumista lyhyitä mutta ytimekkäitä tekstejä.

NYT ELOKUVISSASAVANNIJENGI / alkup.nimi: Konferenz der Tiere (2010)


Ohjaus: Reinhard Klooss, Holger Tappe
Jakelu: Constantin Film

Juoni lyhyesti: Billy-niminen mangusti ja hänen leijonaystävänsä Socrates lähtevät etsimään vettä, jota heidän kotiseudultaan, Afrikan suistoalueelta, ei yllättävän kuivakauden iskettyä löydy.
Pitkän ja vaivalloisen matkan jälkeen Billylle,Socratecselle sekä muille jylheille tasangontallaajille selviää, että savannin vähäiset mutta tärkeät vesivarat on valjastettu yksinoikeudella liikemies Smithyn omistaman luksuslomakeskuksen käyttöön. Kuten arvata saattaa eläimet järjestävät kapinoita ihmisiä vastaan toteuttamalla erilaisia vastaiskuoperaatioita, jotka tarjoavat katsojalleen monet naurut.

Elokuvaa suosittelee WWF, sillä se sisältää kieltämättä luonnonsuojelun tarkeän visetin. Tietokoneanimoinnin ansiosta elokuvan voi katsoa 3D:nä ja suomeksi dubattuna.TULOSSA PIAN


AUTOT 2/ alkup.nimi: Cars 2 (2011) Pixar Animation Studios

Ohjaus: John Lasseter
Jakelu: Walt Disney Pictures
Ensi-ilta: 24.6 (USA) 12.8. (Suomi)

Odotetun Pixarin Autot (2006)-elokuvan jatko-osassa ollaan taas ihan uudenlaisissa maisemissa, jotka kattavat itse asiassa koko maailman. Kilpuritähti Salama McQueen lähtee tallipäällikkönsä Martin kanssa kilpailemaan mestaruuskilpailusarjaan, jossa selvitetään ken on koko maailman nopein auto. Tietämättömyyksissään hinausauto Martti joutuu kansainvälisen vakoilun maailmaan ja tutustuu alan huippuun Finn McMissileen. Vauhdikas toimintakohtauksien täyttämä jatko-osa tempaisee katselijansa mukaan ja pitää hänet mukana viimeiseen mutteriin saakka.

Ensimmäisen elokuvan tapaan  Autot 2-elokuvan on ohjannut Pixarin ohjaajaveteraani John Lasseter. Ei muuta kuin hanat auki ja menoksi.KÄTKIJÄT/alkup.nimi: Karigurashi no Arietty (2010) Studio Ghibli

Ohjaus: Hiromasa Yonebayashi
Levittäjä: Cinema Mondo (Suomi) Ensi ilta: 28.10 (Suomi)

Studio Ghiblin ex-animaattorin, nyt uuden ohjaajan Hiromasa Yonebayashin debyyttielokuva Karigurashi no Arietty pääsee Suomen teatterilevitykseen vain päälle vuoden viiveellä. Elokuva on Ghiblin mukaelma englantilaisen Mary Nortonin Kätkijät lastenkirjasta. Elokuva on käsinpiirretty.

Juoni lyhyesti: Arietty on pikkuväkeen kuuluvan perheen 14-vuotias tytär, joka asuu perheensä kanssa ihmisten asuttamassa talossa lattialautojen alapuolelle rakennetussa talossa. Uteliaan pikkuväen tapana on lainata ihmisten käyttämiä tavaroita ja tutkimisen lisäksi myös pohtia heidän uskomatonta maailmaa. Rauhaisan kätkijäperheen elämä muuttuu kuitenkin yllättäen kun sairas poika Sho näkee perheen tyttären. Voko tapaaminen yhdistää nämä kaksi erilaista maailmaa vai johtaako se jomman kumman hävittämiseen?


SMURFFIT/alkup.nimi The Smurfs (2011) Columbia Pictures ja Sony Pictures Animation

Ohjaaja: Raja Gosnell
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures
Ensi-ilta: 2.9 (Suomi)

Upouusi Smurffit (2011)-elokuva on ensimmäinen kolmiulotteinen ja oikeita ihmisnäyttelijöitä yhdistävä Smurffi-elokuva.

Ilkeän velhon vainoamat Smurffit joutuvat karkoitetuiksi omasta kylästään, joka sijaitsee taikamaailman keskellä. Salaperäistä portaalia käyttäen Smurffijoukko päätyy ihmisten kansoittamaan maailmaan ja vieläpä sen kehtoon, New Yorkiin. Kuinka Smurffit osaavat tulla toimeen ihmisten asettamien säädösten ja elämäntapojen kanssa? Smurffeille tulee myös hoppu päästä takaisin heille kuuluvaan maailmaan ennen kuin velhonroikale löytää heidän olinpaikkansa.

Hauska koko perheen komedia.KATSAUKSEN ELOKUVIEN TRAILERIT


Elokuvissa tulee riittämään tarjontaa moneen animaatiomakuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti