Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Lauri Tähkä: Mikä dubbaamisessa on vaikeinta?


Disneyn Kaksin karkuteillä-elokuvan Flynn Riderin dubbaaja Lauri Tähkä kertoo, mikä hänen mielestä dubbaamisessa on kaikkein vaikeinta.Eilen YLE:n Puoli seitsemän-ohjelmassa vieraana ollut muusikko/näyttelijä Heikki Silvennoinen kertoi vuorostaan Pixarin Autot-elokuvissa esiintyvän hinaaja-auto Martin dubbaamisesta. Ohjelmassa käväistään myös Rango-elokuvan dubbauskulissien takana, Tuotantotalo Werne Oy:llä. Siellä Rango-kameleontin dubbaaja Reino Nordin kertoo, millaista on olla suomenkielinen Johnny Depp.

Katso Puoli seitsemän täältä: http://areena.yle.fi/video/1300814713784

Jos haluat kuunnella pelkästään dubbaamisesta kertovan osion ohjelmasta, hyppää suoraan kohtaan 0.09.05 aikajanalla.

2 kommenttia:

 1. Moikka, mulla ois sulle kysymys ja en itseasiassa tiedä osaatko vastata tähän mutta toivon, että osaatm koska tarvitsen apua. Eli olen todella kiinnostunut dubbauksesta ja haluaisin itse joskus kokeilla sitä myös. Huomasin PVP voicen nettisivuilt, että he hakevat koko ajan uusia ääninäyttelijöitä joten ajattelin hakea sinne ääninäyttelijäksi. Mutta ongelmani on se että heidän ääninäyttesti ei toimi joten en tiedä mitä pitäisi hakemukseeni laittaa koska en ole ikinä ennen tehnyt mitään tälläistä, joten osaisitko antaa nevoja ja vinkkejä mitä siis siihen laittaa? Ja myös oman mielipiteesi voiko ihminen jolla ei ole minkäänlaista dubbauskokemusta päästä ääni näyttelijäksi? Kiitos jo etukäteen !!

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Kannattaa aina kysäistä vaikka sähköpostilla dubbaamismahdollisuuksista esim. PVP Voice:lta.
  Tiedän vain sen, että hyvältä ääninäyttelijältä edellytetään hyvää eläytymiskykyä roolihahmoonsa ja äänenhallintaa. Varsinaista koulutusta ääninäyttelijälle ei Suomessa anneta (Santeri Kinnusen mukaan), minkä vuoksi suuria äänirooleja tekevät teatterikoulun käyneet näyttelijät.
  Kannattaa silti kysäistä josko pääsisi vetämään sivurooleja tai vastaavia osia animaatioissa. Esitit erittäin hyvän kysymyksen, sillä itseänikin kiinnostaa ääninäytteleminen.

  PS. Jos kysäiset PVP:ltä äänihommia sähköpostitse, olisi kiintoisaa tietää mitä mieltä he ovat asiasta ja mitä he edellyttävät dubbaajiltaan.

  VastaaPoista