tiistai 15. maaliskuuta 2011

Animen sensuuria Japanin katastrofi-tilanteen johdosta


Tokyo Magnitude 8.0- animesarjassa tapahtuva suurmaanjäristys kohtaa nyt jyrkkää sensuuria Japanissa.

Katastrofi- kohtauksia sisältävät animesarjat ovat joutuneet nyt editoitaviksi Japanissa 11. maaliskuuta 2011 tapahtuneen suuronnettomuuden, tsunamin ja maanjäristyksen, johdosta - ja ymmärtäähän tuon.

Esimerkiksi ensi lauantaina Japanin elokuvateattereissa ensi-iltaan aikataulutetun Precure All-Stars DX3 Mirai ni Todoke! Sekai o Tsunagu Niji-Iro no Hana- elokuvan tsunami-kohtaus/kohtaukset aijotaan editoida pois, koska ne muistuttavat liikaa 11. päivän tuhoista tsunami-katastrofia.

Myös televisiokanavat muuttavat ohjelmistoaan. Esimerkiksi animeen erikoistunut kanava nimeltä AT-X ilmoitti eilen, että se aikoo peruuttaa Oniichan no Koto Nanka Zenzen Suki Janain Dakara ne—!!- animesarjan 10. jakson uusinnan sarjan tekijöiden vaatimuksesta. Tästä huolimatta AT-X-kanava aikoo esittää sarjaa jaksosta 11. eteenpäin. Sarjan 10. jakso esitettiin ensimmäisen kerran televisiossa tämän kuun 12. päivä mutta se on haluttu hyllyttää televisiosta toistaiseksi kokonaan, koska se sisälsi kohtauksen, jossa tarinan hahmot joutuvat suuren hyökyaallon pyyhkäisemiksi.

Animax-kanava vuorostaan aikoo jättää väliin Tokyo Magnitude 8.0-animesarjan loppujaksojen uusinnat. Sen sijaan, että kanava esittäisi kyseisen sarjan 7. jakson, jossa Tokiossa tapahtuu valtaisa maanjäristys, se aikoo esittää 15.-16. päivä valikoituja jaksoja sarjoista Kiteretsu Daihyakka ja Lupin III.

Japanin tilanne on vaikuttanut myös pelikauppiaisiin. Esimerkiksi Yeti-niminen pelituotantoyhtiö ilmoittaa jättävänsä ohjaaja Takumi Nakazawan Never7 -the end of infinity-seikkailupelin julkaisematta Japanin katastrofi-tilanteen johdosta. Pelin juoni käsittelee ydinreaktorin sulamista.

Precure All-Stars DX3 Mirai ni Todoke! Sekai o Tsunagu Niji-Iro no Hana-elokuvaa joudutaan Japanissa sattuneen hirveän tsunamin takia muuttamaan.

Mangaka Tomonori Inoue raportoi Twitter-sivustolla aikaisin maanantai aamuna, että hän aikoo keskustella kustantajansa kanssa hänen post-apokalyptisen toimintamangansa Coppelionin tulevaisuudesta. Hänen lukijansa ovat vakuuttuneet siitä, että Tomonori keskusteli kustantajansa kanssa siitä, mitenkä Coppelion- mangaa aijotaan julkaista ja levittää tulevaisuudessa-  eivätkä sarjan lopettamisesta, mitä jotkut ovat pelänneet.

" ANIMAATIO BLOGI OSOITTAA SUUREN OSANOTTONSA KAIKILLE JAPANIN KATASTROFISSA KÄRSINEILLE JA MENEHTYNEILLE"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti