torstai 17. helmikuuta 2011

Eetu ja Konna- Pojan ja sammakon ystävyys johtaa suureen seikkailuun


Kari Häkkisen ohjaama ja käsikirjoittama kokoperheen animaatioelokuva Eetu ja Konna (2011) tulee Suomen ensi-iltaan huomenna, 18.2.2011.

Elokuvan pääosissa kuullaan mm. Onni Tommila, Chike Ohanwe, Jenni Vartiainen ja Matti Ranin. Elokuvan musiikin on säveltänyt Marko Häkkinen ja sitä ovat piirtäneet mm. Mikko Kunnas, Radek Karkulowski, Nea Räisänen ja Kari Häkkinen (animaatio).

Kotimaisin animaatiovoimin toteutettu elokuva kertoo Eetu-pojan ja hänen sammakko-ystävän seikkailusta. Elokuvan miljöö vaihtelee aina 1970-luvusta kauas tulevaisuuteen, jossa vain mielikuvitus on rajana. Tekijät ovat kuvanneet elokuvaa lumoavaksi, lämpimäksi, jännittäväksi ja vauhdikkaaksi kertomukseksi ystävyydestä.

Elokuvan tekijäjoukko oli aika minimaalinen verrattuna amerikkalaisiin tai japanilaisiin animaatiotuotantoihin, mutta se on toteutettu perinteisen animaation tavoin piirroskuvin ja akvarellein. Häkkisen aikaisempiin animaatiotöihin lukeutuvat mm. Peikkojen joulu (2003), Vattumato (2003), sekä KananMuna (1995-1999).

Tärkeintä maailmassa on muistaa: Pidetään huolta toisistamme -ja sammakoista, kuuluu elokuvan iskulause.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti