Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

maanantai 31. tammikuuta 2011

Peppi Pitkätossu 1971- Sarja, joka jäi suunnittelun tasolle


Tämä video sisältää harvinaisia vesivärimaalauksia, jotka Hayao Miyazaki maalasi 1970-luvun alussa.

Näitä maalauksia oli tarkoitus hyödyntää ruotsalaiskirjailija Astrid Lingrenin Peppi Pitkätossu- hahmosta kertovassa animesarjassa, jonka tuotannon alkua Miyazaki ja Takahata olivat suunnittelemassa. Miyazaki matkusti Ruotsiin saakka Tokyo Movie Shinshan toimitusjohtajan, Yutaka Fujiokan, kanssa keskustelemaan tulevasta animaatiosovituksesta Lingrenin kanssa henkilökohtaisesti. Valitettavasti Lingren ei suostunut luovuttamaan Peppi-hahmon oikeuksia japanilaisten käsiin, jonka takia Nagakutsuhita no Pippi-animesarja jäi suunnittelun asteelle.

Matka ei kuitenkaan ollut ihan turha Miyazakille sillä Ruotsissa käydessään hän luonnosteli kauniita merimaisemia ja muita vastaavia näkymiä, jotka päätyivät 18 vuoden päästä Kikin Lähettipalvelu-elokuvassa esiintyneen merikaupungin maisemaksi.

Takahata ja Miyazaki saivat Peppi-hahmosta selvän esikuvan heidän Panda, Panda! (1972)-lyhytsarjassa esiintyneelle Mimiko-tytölle. Mimikolla on myös Pepin Huvikumpua muistuttava talo, joten voi arvaamatta sanoa, että Lingrenin Peppi-kirjat antoivat Takahatalle ja Miyazakille suuren inspiraation Panda, Panda!- lyhytanimesarjaa varten.

Tästä voi katsoa ja todeta itse, miten Panda, Panda!-sarjan Mimiko on selvä Peppi-klooni.


Panda, Panda!-sarja julkaistiin DVD:llä Suomessa viime vuoden lopussa. Sarja on dubattu suomeksi ja ainakin isäpandan äänenä toimii varmasti Jarmo Koski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti