Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

torstai 16. joulukuuta 2010

Tokio: Seksirikoksia sisältävä anime ja manga kuriin


Tokion konservatiivisen pormestarin, Shintaro Ishiharan, mukaan seksuaalirikoksia sisältävien japanilaisten manga-sarjakuvien ja anime-elokuvien myyntiä pitäisi rajata ankarasti. Kaikki animessa ja mangassa esiintyvät ronskit kohtaukset kuten raiskaukset ja seksuaalinen kanssakäyminen kuuluvat ehdottomasti kielletyn sisällön listalle. Japanilaiset sarjakuvat ja animaatiot (jotka sisältävät kyseenalaista sisältöä) ovat aikaisemminkin aiheuttaneet kohua sekä Japanin sisä-että ulkopuolella.

Tokion kaupunginvaltuuston esittämän lausunnon mukaan seksirikoksia sisältävien sarjakuvien ja animaatioiden myyntiä pitäisi rajoittaa ja sitä saisi ostaa vain täysi-ikäinen. Lausuntoa vastaan on kuitenkin noussut kymmenen sarjakuvakustantajaa ja anime-ja mangataiteilijoiden mukaan uudella lailla yritetään vain rajata heidän luovuutta ja ilmaisunvapautta.

Japanissa mangan ja animen sisältö ei ole koskaan ollut rajattua tai tiukasti määriteltyä. Sen takia piirrossarjat ja sarjakuvat ovatkin koko kansan hupia, jota löytyy aina pienille lapsille suunnatusta Hamtarosta murrosiän ongelmia ja väkivaltaista seksiä käsitteleviin tuotteisiin.

Mielestäni vähintään ikärajan asettaminen kuulostaa vesiselvältä vaatimukselta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti