Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

perjantai 10. syyskuuta 2010

Pentti Hauhiala lahjoittaa suuren Disney-kokoelmansa kansalliskirjastollePentti Hauhiala ei ole arvioitu ainoastaan Suomen, vaan koko maailman suurimmaksi Disney-keräilijäksi. Hänellä uskotaan olevan maailman suurin Disney-kokoelma. Hänen Disney innostuksensa alkoi neljä ja puoli vuotiaana, kun syksyllä 1954 jokaiseen kotiin jaettiin ilmainen Aku Ankka-lehti.

Hauhialan Kirkkonummessa sijaitseva yksiö on täynnä Disney aiheista kamaa aina eteisestä vessaan saakka. Hänellä on jopa Disney aiheisia julisteita katossaan. Hänen kokoelmansa kattaa elokuvat, taide-ja elämänkirjat, CD-levyt, Aku Ankan vuosikerrat sekä monia ulkomaisia Disney tuotteita. 1990-luvulta lähtien hän on joutunut rajaamaan kokoelmansa osa-alueita säilytystilojen uupumisen vuoksi.

Hauhiala sanoo parhaiten rentoutuvansa kuunnellessaan Disney-elokuvista tuttuja musiikkeja ja lukiessaan Aku Ankkaa ja muita Disney aiheisia lehtiä. Hänen mielestään hänen kokoelmansa arvokkain aarre on kirje, jossa on aito Walt Disneyn allekirjoitus.

Noin Viidenkymmenen pitkän keräilyvuoden jälkeen hän aikoo lahjoittaa kokoelmansa Suomen Kansalliskirjastoon. Yleisö pääsee tutustumaan lahjoitukseen jo lokakuun 21. päivästä lähtien, kun poimintoja siitä pannaan esille Kansalliskirjaston Rotundassa avautuvassa näyttelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti