Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

lauantai 28. elokuuta 2010

Toy Story 3- ArvosteluOhjaaja: Lee Unkrich
Käsikirjoitus: Michael Arndt
Musiikki: Randy Newman
Tuottaja: John Lasseter, Darla K. Anderson
Tuotanto: Walt Disney Pictures

Ääninäyttelijät:

Alkuperäinen/suomenkielinen

Tom Hanks/Antti Pääkkönen: Woody
Tim Allen/Santeri Kinnunen: Buzz Lightyear
Joan Cusack/Nina Tapio: Jessie
Don Rickles/Pekka Autiovuori: Herra Perunapää
Blake Clark/Jarmo Koski: Slinky
Wallace Shawn/Mikko Kivinen: Slinky
John Ratzenberger/Petteri Summanen: Röh
Estelle Harris/Maija-Liisa Peuhu: Rouva Perunapää
Jeff Pidgeon/Antti Pääkkönen: Alienit
Jodi Benson/Krisse Salminen: Barbie
Michael Keaton/Eppu Salminen: Ken
Ned Beatty/Markku Huhtamo: Tuhti-karhuKymmenen vuoden odotuksen jälkeen Pixar Animaatio Studio julkaisee kolmannen ja viimeisen elokuvan Toy Story-sarjaansa, joka nosti vuonna 1995 Pixar studion Hollywoodin animaatiostudioiden huipulle. Toy Story oli maailman ensimmäinen kokonaan tietokoneella piirretty animaatio ja sen menestyksen kantamana Pixar on julkaissut 15 vuoden aikana jo 10 kokopitkää elokuvaa ja Toy Story 3 on studion 11 kokopitkä elokuva.

JUONI

Woodyn, Buzz Lightyearin ja muut nimikkolelut omistava Andy on jo 18-vuotias ja lähdössä opiskelemaan. Woody ja muut miettivät heitetäänkö heidät pois, kun heillä ei ole enää leikitäkkään. Lelut luulevat, että Andy on hyljännyt heidät ja matkustavat Andyn äidin autossa salaa Päivänpaiste nimiseen lasten päiväkotiin. Päivänpaisteen lelujen johtaja on mansikalle tuoksuva Tuhti karhu, joka toivottaa uudet tuttavuudet tervetulleiksi uuteen kotiinsa. Päivänpaiste näyttää olevan paratiisi kaikille leikki haluisille leluille, mutta tulevaisuus on synkempi Andyn entisille leluille miltä se päälle päin näyttää.

ARVOSTELU

Häikäisevä!!. Tarinaa on selvästi kypsytelty pitkä tovi. Visuaalisesti mahtavasti toteutettu. Tietokoneella tehty animaatio voi joskus näyttää nopeasti tehtynä hirveältä ja muoviselta, mutta ei koskaan Pixarin elokuvissa, sillä ne tehdään huolella. Kokonaisuus kattaa seikkailun, toiminnan ja draaman. Toy Story-faneille nostalginen. Haikeaa, että tämä jää Pixarin viimeiseksi kokopitkäksi Toy Story-elokuvaksi. Odotan innolla, että saan nähdä sen taas.

                                                    LOPPUARVIO: * * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti