Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Sunnuntain kirja katsaus- Animated Performance ja The Advanced Art of Animation

Sunnuntaisin pyrin luomaan katsausken joko sarjakuviin, Manga-sarjakuviin tai kirjoihin, jotka käsittelevät animaatiota. Tänään kerron vähän kahdesta uutuus kirjasta, jotka käsittelevät animaation tekoa.

                                              ANIMATED PERFORMANCE


                                         Julkaisija: Ava
                                         Kirjoittanut: Nancy Beiman


Viimeaikoina on julkaistu paljon "Kuinka tehdä" tyylisiä animaatiokirjoja. Näiden kirjojen kirjoittajiin kuuluu Amerikan parhaimpia ja tunnetuimpia animaattoreita kuten Richard Williams ja Eric Goldberg.

Beigmanin uusi kirja keskittyy pääasiassa hahmoanimaatioon. Se on suunnattu animaatiota jo aikaisemmin opiskeilleille ja käytännön animaation hallitseville animaattoreille. Kirjassa on mukana havainnollistamismateriaaleja, kuten hänen itse piirtämiä animaatio-otteita, Sarjakuvia ja mainos-ja elokuvataidetta. Kirja on 232-sivun käytännön tietopaketti, jota ymmärtää myös tavallinen lukija.


                                       THE ADVANCED ART OF ANIMATION                                       Kirjoittanut: Ken A. Priebe


Kirja on jatko-osa vuonna 2006 julkaistulle The Art of Stop Motion Animation-kirjalle. Tässä kirjassa Priebe ottaa lähempään tarkasteluun Stop Motion-animaation tekemisen niksejä. Kirjassa kerrotaan myös, miten Stop Motion on kehittynyt viimeisen viiden vuoden aikana. Kirjassa haastatellaan myös Stop Motion veteraaneja kuten visuaali tehosteiden ohjaaja Pete Kozachikia, animaattoreita kuten Marc Spessiä, Screen Noveltiesiä, Mark Caballeroa ja Seamus Walshia. Nukkien rakentaminen ja hahmo animaatiokin käsitellään tässä kirjassa perusteellisesti. Stop Motion animaatiosta kertovia kirjoja on tehty paljon, mutta tämä kirja saattaa olla niistä paras mitä on saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti