Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

lauantai 21. elokuuta 2010

Prinsessa Mononoke - Ollako ihminen vaiko susi?

                                 
                 Levittäjä: Cinema Mondo ja Finnkino
                 Alkuperäistarina ja Ohjaus: Hayao Miyazaki
                 Musiikki: Joe Hisaishi
                 Alkuperäinen julkaisupäivä: 12.7.1997( Japani) 26.2.2010 (Suomi)
                 Tuotanto: Studio Ghibli/ Tuottaja: Toshio Suzuki


JUONI

Hayao Miyazakin ohjaama Prinsessa Mononoke sijoittuu muinaiseen Japaniin, jolloin yliluonnolliset olennot ja eläinjumalat asuttivat samaa maata ihmisten kanssa, kunnes teknologian kehitys ja ihmisten luonnon ahneus alkoivat horjuttaa tätä sopusointuista tasapainoa. Eläinjumalia kuolee sukupuuttoon yksi toisensa jälkeen ja ihmiset muuttuvatkin eläinten suuriksi vihollisiksi.

Tarinan alussa kirottu villisikajumala hyökkää pieneen Emishi-heimon kylään. Heimon prinssi nimeltä Ashitaka onnistuu pysäyttämään sen, mutta villisika haavoittaa nuorta prinssiä taistelussa, ja villisikajumalaa riivannut kirous siirtyy prinssiin. Prinssi joutuu lähtemään kylästään etsimään parannuskeinoa ja joutuu keskelle elinympäristöä riistävien ihmisten sotaa. Matkallaan hän tapaa myös salaperäisen susien kasvattaman villin tyton nimeltä San, joka on elokuvan nimen omaava Prinsessa Mononoke.

Ashitaka ja hänen ratsunsa Yakul.

ARVOSTELU

Miyazakin elokuva on visuaalisesti upea. Hänen elokuvansa kehittyvät kokoajan. Tämä elokuva on ensimmäinen, jossa hän käyttää tietokonetta korostaakseen taustojen värejä ja nopeita liikeratoja. Tarina ei anna suoria vastauksia asettamiinsa luontoa koskeviin kysymyksiinsä, joten se pistää myös katselijansa miettimään. Elokuva sopii yli kymmenenvuotiaille, sillä tarina on hyvin jännittävä ja siinä on aika raakojakin kohtauksia. Kokonaisuutena se on unohtamaton kokemus.

Katso traileri suomenkielisillä teksteillä:

                                                                                   
                                         LOPPUARVIO: * * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti