Coco (2017)

Coco (2017)
Pixarin Golden Globella palkittu Coco saa Suomen ensi-iltansa 16.2.2018.

maanantai 23. elokuuta 2010

Tulevaisuuden poika Conan- Miyazakin alkuvuosien helmi


Ohjaus ja Storyboardit: Hayao Miyazaki

Animaatio ohjaaja: Yasuo Otsuka

Musiikki: Shin’ichiro Ikebe

Tuottaja: Nippon Animation


Hayao Miyazakin ensimmäinen kokonaan itse suunnittelema TV-sarja Future boy Conan (suom. Tulevaisuuden poika Conan) pohjautuu lievästi Alexander Keyn kirjaan "The Incredible Tide".

JUONI LYHYESTI

Vuonna 2008 ihmiskunta on kuolemassa sukupuuttoon johtuen III. Maailmansodassa käytettävistä ydinaseista. Osa ihmisistä yritti paeta maapallolta raketin avulla ulkoavaruuteen elinkelvottomalta maapallolta mutta rakentin kantovoiman riittämättömyyden vuoksi se syöksylaskeutui pienelle jäännesaarelle keskelle horisontitonta merta. Tästä onnettomuudesta on nyt kulunut 20 vuotta ja raketin suuresta miehistöstä on elossa enää saarella synnytetty villi poika nimeltä Conan ja hänen iäkäs isoisänsä.

(Edessä) Industrian joukkojen komentaja, Monsley.

Eräänä valastusreissullaan Conan löytää rantahiekasta tajuttoman tytön nimeltä Lana, joka herättyään kertoo paenneensa teollisuus kaupungista nimeltä Industria. Lana haluaisi päästä takaisin luonnonläheiselle kotisaarelleen nimeltä High Harbour ja löytää ehdottomasti Tohtori Laon. Lana kertoo myös Conanille ja hänen isoisälleen, että High Harbourissa on vielä eloonjääneitä ihmisiä. Tämä luo suuren helpotuksen erityisesti Conanin isoisälle, sillä hän on jo pitkään luullut olevansa Conanin kanssa viimeiset eloonjääneet ihmiset maanpäällä.

Pian Conanin ja Lanan ensitapaamisen jälkeen lentokoneella saapuvat Industrian joukot löytävät ja kidnappaavat Lanan Conanin raivoisasta taistelusta huolimatta. Taistelun tuoksinassa Conanin isoisä vammautuu ja kuolee torpedosta saamiinsa vammoihin. Hänen viimeiset sanat Conanille ovat ”Lähde tältä saarelta ja löydä muut ihmiset”.

Conan ja Lana joutuvat sarjassa moniin kiperiin tilanteisiin.
 
Conan lähtee hurjalle seikkailulle päätehtävänään löytää ja pelastaa Lana Industrian kätyreiden kynsistä. Sarjan aikana Conan tapaa mm. villin pojan nimeltä Jimsy, josta tulee hänen uskollisin ystävä, mutta myös ongelmia aiheuttavia ihmisiä kuten äkkipikaisen kapteeni Dycen. Suurimman vastuksen antaa kuitenkin Industrian itsekäs suurdiktaattori nimeltä Lepka, joka haluaisi saada Lanan ja Tohtori Laon avulla valjastettua aurinkoenergiaa omiin tarkoitusperiinsä...


Dyce ja Jimsy

ARVIO

Hayao miyazakin TV-sarja töistä tämän on ehdottomasti paras. Animaatio on aikaansa nähden uskomattoman upeaa, kiitos itse ohjaajan että huippu animaattorin, Yasuo Otsukan, suunnittelutaitojen . Juoni kantaa jouhevasti alusta loppuun eikä se jätä Miyazakin monien Studio Ghibli-elokuvien tapaan katsojalle erilaisia tulkinnanmahdollisuuksia. Tarinassa riittää jännitystä, toimintaa, draamaa, komediaa ja Scifiä. Sarja on kuin 12 tunnin pituinen elokuva. Ehdoton suosikki kaikille Miyazakin ystäville. Koska olemme jo eläneet vuoden 2008, on myös hauska katsoa, minkälaisia laitteita sarjan tekijät aavistelivat tällä aikakaudella jo olevan keksitty...
                                                                                                            


                                                  
                                               LOPPUARVIO: * * * * *

Katso kaikki 26-jaksoa täältä: http://hsbsitez.com/anime-downloads/1528/Future+Boy+Conan
                                                                   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti